Volledig scherm
De gekantelde vrachtwagen op de A4 bij Hoogerheide. © Rijkswaterstaat

Vrachtwagen kantelt op A4 en zorgt voor urenlange vertraging

HOOGERHEIDE - Op de A4 van Hoogerheide naar Bergen op Zoom is dinsdagmorgen een vrachtwagen gekanteld. Die blokkeerde de volledige rijbaan. De weg werd afgesloten.

De vrachtwagen vervoerde zo'n 30 ton slib. Hij schoot deels door de vangrails, waardoor ook op de rijbaan van Bergen op Zoom naar het zuiden een baan dicht was. De chauffeur zou niet gewond zijn geraakt. 

Voor de weg weer volledig open kon, moest de vrachtwagen worden geborgen, het slib en gelekt olie opgeruimd en de vangrails gerepareerd. Rond 16.00 uur was dat allemaal gebeurd en kon de weg weer volledig open. 

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.