Volledig scherm
PREMIUM
Begin dit jaar liet de gemeente Bergen op Zoom nog noodreparaties uitvoeren om grote gaten in het asfalt van de Randweg-Noord te dichten. Nu blijkt dat het structureel oplossen van het slechte wegdek nog eens 600.000 euro gaat kosten. © Pix4Profs/Tonny Presser

Voor 7 ton aan asfaltschade op randwegen voor rekening van Bergen op Zoom zelf

BERGEN OP ZOOM - Het herstel van het asfalt op de Randweg-West en Randweg-Noord gaat de gemeente zes ton kosten. Eerdere schades beliepen al 110.000 euro.

De gemeente kan de rekening niet bij de aannemer leggen, omdat zij zelf fouten heeft gemaakt bij het ontwerp en draait dus grotendeels zelf op voor de kosten. ,,Een tegenvaller waar ik ook van baal, maar er zit niks anders op dan zelf te betalen. Maar hier zijn intern stevige woorden over gesproken en we trekken er lessen uit", zegt wethouder Patrick van der Velden.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.