Volledig scherm
PREMIUM
Jan Potappel en Marjan Meiland zijn beiden meer dan 40 jaar in dienst van Bruynzeel. Beide routiniers zagen Bruynzeel veranderen. Links de eerste keuken van Piet Zwart, rechts de huidige versie daarvan. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Vijftig jaar bij Bruynzeel: ‘Nooit de behoefte gehad om ergens anders in de keuken te kijken’

BERGEN OP ZOOM - Samen openen ze zaterdag de nieuwe winkel van Bruynzeel Keukens aan de Bergse meubelboulevard. Jan Potappel (64) is bezig aan zijn vijftigste dienstjaar bij het bedrijf. Marjan Meiland (57) is de vrouw die het langst in dienst is. ,,Voor ons voelt het nog steeds als een familiebedrijf.'' 

Ze kunnen met smaak over hun loopbaan vertellen. Jan kwam als ventje van 15 binnen, zo van de LTS. De datum staat in zijn geheugen gegrift: 31 augustus 1970. Bruynzeel behoorde tot de grootste werkgevers van de streek, met in de hoogtijdagen circa duizend man in dienst. Ook werknemers uit Turkije en Spanje werden aangetrokken, om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt. 

 1. Missionaris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemdheid in Taiwan
  PREMIUM
  Interview

  Missiona­ris Jan van Aert (84) uit Huijbergen is een beroemd­heid in Taiwan

  HUIJBERGEN - Aan de thee in het broederhuis van Huijbergen schiet Jan van Aert (84) vol. Na een verblijf van 57 jaar op Taiwanese bodem is de laatste Nederlandse lazarist weer thuis. Maar wat is thuis als je zo lang weg was van je geboortegrond? Jan heeft het er zichtbaar moeilijk mee. Dankbaarheid en heimwee vechten om voorrang. ,,Na al die jaren voelt hij zich meer Chinees dan Nederlander. Zijn hart ligt in Taiwan.”
 2. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  BERGEN OP ZOOM - Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.