Volledig scherm
PREMIUM
Louis (l) en Jac Raaijmakers bij het beeld van de Ierse priester Hugh O'Flaherty in Killarney. Hun oom Anselmus Musters uit Ossendrecht werkte in WO II vanuit het Vaticaan met hem samen om mensen de laten ontsnappen aan de Duitsers. © Familie Raaijmakers

Verzetspastoor Anselmus uit Ossendrecht in heel Europa gevolgd door familie

OSSENDRECHT - De familie van de Ossendrechtse pastoor Anselmus Musters, in de Tweede Wereldoorlog verzetsheld in het Vaticaan, volgt zijn spoor door Europa.

Alle wegen leiden naar Rome, ook voor Louis, Jac en Ria Raaijmakers. En zelfs naar Ierland. Op zoek naar informatie over ome Toon, van wie pas in 2015 duidelijk werd dat hij zijn leven waagde voor de Rome Escape Line, waarmee monseigneur Hugh O’Flaherty zo'n 6500 mensen hielp ontsnappen aan de Duitsers.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.