De 3M-fabriek in Zwijndrecht, onder Antwerpen, heeft PFOS uitgestoten, buurtbewoners is geadviseerd geen eieren van eigen kippen te eten. De afstand tot Putte is echter zo groot dat daar geen reden tot zorg is, onderzochten GGD en OMWB.
Volledig scherm
De 3M-fabriek in Zwijndrecht, onder Antwerpen, heeft PFOS uitgestoten, buurtbewoners is geadviseerd geen eieren van eigen kippen te eten. De afstand tot Putte is echter zo groot dat daar geen reden tot zorg is, onderzochten GGD en OMWB. © BELGA

Vervuiling met PFOS bij Antwerpen, maar geen zorgen voor Woensdrecht

PUTTE - Inwoners van de gemeente Woensdrecht hoeven zich geen zorgen te maken over de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek in het Belgische Zwijndrecht, onder Antwerpen. Dat is uitgezocht door de GGD en de Omgevingsdienst.

  1. ‘Bravis gaat helemaal niet weg uit Bergen op Zoom’
    PREMIUM

    ‘Bravis gaat helemaal niet weg uit Bergen op Zoom’

    BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - ,,Bravis ís in Bergen op Zoom, Bravis blíjft in Bergen op Zoom.” Ziekenhuisbestuurder Bianka Mennema zegt het gedecideerd. De uitlating, onlangs in deze krant, van de Zeeuwse-Vlaamse cardioloog Kees Janssens dat Bravis ziekenhuis met de nieuwbouw in Roosendaal zo'n 150.000 mensen in de regio Bergen op Zoom in de steek laat, is volgens Mennema pertinent onjuist. ,,We brengen de zorg juist dichter naar de mensen toe.”