Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Verkeersregelaar houdt dikke lip over aan klap Kleine Tour: ‘Deze week enorme agressie tegen collega's’

STEENBERGEN - Er was deze week uitzonderlijk veel agressie tegen verkeersregelaars die vrijwillig zorgden voor de veiligheid op het parkoers van de Kleine Tour in Steenbergen. De middelvingers waren niet te tellen, mensen werden met opzet bijna aangereden en als dieptepunt is zaterdag ook nog een verkeersregelaar mishandeld. Hij kreeg een klap in zijn gezicht en houdt er een dikke lip aan over, zag zijn collega Kees-Jan Langenberg. 

Voor de mishandeling werd een 50-jarige man uit Nieuw-Vossemeer opgepakt. De automobilist volgde de aanwijzing om door te rijden naar de snelweg niet op, en reed opzettelijk tegen de benen van de verkeersregelaar aan. Toen die verhaal kwam halen, ontstond een worsteling, waarbij de klap werd uitgedeeld. ,,Ik ken hem goed‘’, zegt Langenberg over zijn collega. ,,We doen samen meer evenementen. Het is een hele rustige jongen, die prima kan omgaan met mensen.’’

  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.