Het dj-duo Verdampt, Matthijs van Dam op drums en dj Yannick Verrest, geeft via livestream een optreden in Gebouw T.
Volledig scherm
PREMIUM
Het dj-duo Verdampt, Matthijs van Dam op drums en dj Yannick Verrest, geeft via livestream een optreden in Gebouw T. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Verdampt geeft een goed feestje... tot in Tokio

Het was in menig huiskamer even de stoelen aan de kant, afgelopen zaterdag. Dj-duo Verdampt verzorgde vanuit Gebouw T een optreden van drie uur met dansmuziek, vinyl en live drums. Allemaal veilig op afstand te volgen via livestream.

Het enige wat fans van Matthijs van Dam (dj/drummer) en Yannick Verrest (dj) hoefden te doen was thuis inloggen en meedansen. De openingstrack van Verdampt was toepasselijk: Home van Caribou. Grappig was de remix van de speech van premier Rutte op de beats van Moderat: 'Let een beetje op elkaar, ik reken op u!'.

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.