Alle activiteiten rond 75 Jaar Bevrijding Brabantse Wal hebben de Slag om de Schelde de bekendheid gebracht die de gesneuvelden verdienen, concluderen de drie burgemeester in de regio. Nu nog het herdenkingscentrum realiseren bij de Britse en Canadse begraafplaatsen in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle activiteiten rond 75 Jaar Bevrijding Brabantse Wal hebben de Slag om de Schelde de bekendheid gebracht die de gesneuvelden verdienen, concluderen de drie burgemeester in de regio. Nu nog het herdenkingscentrum realiseren bij de Britse en Canadse begraafplaatsen in Bergen op Zoom. © Pix4Profs/Tonny Presser

‘Veel bereikt door herdenking 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal’

BEVRIJDING 75 JAARBERGEN OP ZOOM - De herdenking van 75 Jaar Bevrijding op de Brabantse Wal heeft de Slag om de Schelde op de kaart gezet, ook bij de jeugd, en krijgt met het bezoekerscentrum bij de Britse en Canadese erevelden een permanent eerbetoon aan de gevallenen.

  1. Zoek je verkoeling? Neem dan een duik in de Verborgen Vesting: ‘Het lijkt wel een schatkamer’

    Zoek je verkoeling? Neem dan een duik in de Verborgen Vesting: ‘Het lijkt wel een schatkamer’

    BERGEN OP ZOOM - Moet je eens voorstellen. Een ondergrondse galerij van het station in Bergen op Zoom tot aan de Kijk in de Pot. Ruim 2,5 kilometer lang. Zigzaggend door de stad. Waar soldaten doorheen denderden en de vijand beschoten. Waar mijnen tot ontploffing werden gebracht. Vanaf vandaag kun je dat stukje Bergse historie herbeleven in de Verborgen Vesting, de kelder onder Hof van Asselbergs.