Het wemelde zondagavond van de politieagenten bij de Huisartsenpost bij Bravis ziekenhuis
Volledig scherm
Het wemelde zondagavond van de politieagenten bij de Huisartsenpost bij Bravis ziekenhuis © MaRicMedia / Toby de Kort

Vader (63) en zoon (26) opgepakt voor geweld bij huisartsenpost en instelling in Bergen op Zoom; hulpverleners en politie doen aangifte

BERGEN OP ZOOM - Door hulpverleners en agenten is zondagavond aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door een 26-jarige man uit Bergen op Zoom. De man ging bij de huisartsenpost (HAP) bij Bravis ziekenhuis compleet door het lint. De politie moest pepperspray inzetten om de man aan te houden. Ook zijn vader, een 63-jarige man uit Roosendaal, is daarbij opgepakt. 

Het tumult begon die avond bij een instelling in Bergen op Zoom. Daar bedreigde de 26-jarige man, cliënt bij de instelling, hulpverleners met een mes en een knuppel. Even later meldden medewerkers van de huisartsenpost (HAP) in Bergen op Zoom dat er een man bij hen binnen werd behandeld aan (zelf toegebrachte) verwondingen. Dit zou de man betreffen die even tevoren de bedreigingen had geuit bij de instelling in Bergen op Zoom.

Toen de agenten bij de HAP kwamen wilden zij de verdachte aanhouden en overbrengen naar een politiecellencomplex. Dit ging niet zonder slag of stoot, want de man werd weer vreselijk agressief en mishandelde twee aanwezige agenten. Hij wilde er vandoor gaan en werd hierbij geassisteerd door zijn vader die ook bij de HAP was. De vader belette het de agenten om zijn zoon aan te houden door onder meer te dreigen een kruk naar de agenten te gooien. De 26-jarige verdachte is uiteindelijk met veel verzet aangehouden voor de eerder geuite bedreigingen en de mishandeling van de agenten. Er werd pepperspray gebruikt door de politie. Ook de vader van de 26-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden voor het belemmeren van de agenten.

Hulpverleners die zijn bedreigd of mishandeld hebben aangifte gedaan. Totaal zijn er drie aangiften binnen, aldus de politie. Mogelijk volgen er nog meer. De twee mannen worden vandaag gehoord door de recherche.