Volledig scherm
De deels ingestorte toren. © SSiB

Uitkijktoren op de Kraaijenberg in Bergen op Zoom vermoedelijk in brand gestoken

BERGEN OP ZOOM - De uitkijktoren op de Kraaijenberg in Bergen op Zoom is donderdagnacht vermoedelijk in brand gestoken. Medewerkers van het Brabants Landschap kwamen daar vrijdagochtend achter. 

De houten uitkijktoren staat bij Bezoekerscentrum de Kraaijenberg aan de Fianestraat in Bergen op Zoom en wordt gebruikt voor recreatieve en educatieve doeleinden. 

Brabants Landschap heeft inmiddels aangifte gedaan van brandstichting en via sociale media van het bezoekerscentrum en Samen Sterk in Brabant (SSiB) roepen ze op om getuigen zich te laten melden. ,,Ik zou graag in contact willen komen met deze dappere lieden om even van gedachten te wisselen omtrent het moedwillig bederven van veel recreatie en educatief genoegen", aldus een medewerker van het bezoekerscentrum. 

De ruimte onder en bij de toren is afgezet voor het publiek. De organisaties beraden zich op verdere stappen. 

Volledig scherm
Uitkijktoren bij de Kraaijenberg vermoedelijk in brand gestoken. © Bezoekerscentrum De Kraaijenberg
  1. Leerling die kluisje voor vuurwerkbom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders
    PREMIUM

    Leerling die kluisje voor vuurwerk­bom openhield wil op school blijven, maar rechter oordeelt anders

    BERGEN OP ZOOM - Een geschorste leerling van 't Rijks heeft via een kort geding geprobeerd op de Bergse scholengemeenschap te blijven. Hij is samen met twee schoolgenoten geschorst voor het vuurwerkincident op 25 november vorig jaar. De rechter oordeelt na bestudering van camerabeelden echter dat de school hem terecht heeft geschorst en overgeplaatst naar een andere onderwijsinstelling.