Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tweetal (16) zit vast na verkeersruzie in Tholen

THOLEN/OUD-VOSSEMEER - Twee 16-jarigen zijn dinsdag gearresteerd in Tholen na een verkeersruzie. Dat meldt de politie, die spreekt van ‘verkeersagressie’. De gemoederen raakten rond 16.30 verhit op het Terreplein.

Het conflict ontstond tussen de twee verdachten en de inzittenden van een auto. Een omstander (61) uit Oud-Vossemeer, die later aangifte zou doen, mengde zich ook in de ruzie. ,,Een tweede scooterrijder (16) mengde zich ook. Het leidde tot onenigheid”, aldus de politie. Omstanders moesten de partijen uit elkaar halen.

Ondertussen was de politie gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plekke op het plein, maar de scooterrijders van 16 waren er op dat moment vandoor. ,,De omstander deed aangifte van geweld tegen goederen. De politie stelde een onderzoek in en haalden de minderjarigen op. Zij zitten vast voor nader onderzoek.”

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.