Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Tweede coronapatiënt (82) overleden in Bravis ziekenhuis

ROOSENDAAL/STEENBERGEN - Een 82-jarige inwoner van Steenbergen is in Bravis ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De man had een kwetsbare gezondheid. Zaterdag overleed een 70-jarige vrouw uit Bergen op Zoom in Bravis aan het virus.

Bravis ziekenhuis bevestigt het overlijden. Woordvoerder Marc Molenaars van zorginstelling tanteLouise meldt dat de man in verzorgingshuis Onze Stede in Steenbergen woonde en vrijdag wegens hoge koorts en kortademigheid werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar werd besmetting met het coronavirus vastgesteld.

De man woonde samen met zijn vrouw in Onze Stede. Zij heeft vooralsnog geen klachten. Volgens de infectie-deskundigen van Bravis ziekenhuis is het, zolang zij geen verschijnselen van coronabesmetting vertoont, niet nodig om haar te testen. TanteLouise neemt het zekere voor het onzekere en probeert contacten tussen de bewoonster en andere bewoners zoveel mogelijk te voorkomen. ,,We houden haar goed in de gaten en maken het haar zo comfortabel mogelijk.”

De 82-jarige Steenbergenaar was de tweede inwoner van die gemeente bij wie een coronabesmetting was vastgesteld. De andere patiënt maakt het naar omstandigheden goed, maakte burgemeester Ruud van den Belt in het afgelopen weekend bekend.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.   

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.