Volledig scherm
PREMIUM
Buitenzwembad De Melanen draait een bovengemiddeld zomerseizoen 2019, met name dankzij een extreem drukke maand juni. Het Halsterse bad werd in de kaart gespeeld door het warme weer en de blauwalg in de buitenwateren. © archieffoto Chris van Klinken / Pix4Profs

Topseizoen Halsters zwembad Melanen ‘dankzij’ hitte en blauwalg

HALSTEREN - Buitenzwembad De Melanen in Halsteren stevent af op een bovengemiddeld seizoen dankzij een recordaantal topdagen met volle bezetting van zo'n 1500 bezoekers. ,,Met name juni is een extreem drukke maand geweest door de hitte en door blauwalg in het buitenwater", vertelt manager Walter van Krieken.

Van Krieken, die ook De Schelp in Bergen op Zoom onder zijn hoede heeft, spreekt van een ongekende toeloop. ,,Normaal hebben we in een heel buitenseizoen drie of vier dagen met een maximale bezetting, nu was het alleen al juni acht dagen volle bak. Heel opvallend.”

  1. Stagnatie dreigt voor bouwplannen Antoniusmolen in Halsteren

    Stagnatie dreigt voor bouwplan­nen Antoniusmo­len in Halsteren

    HALSTEREN - De vereniging de Westbrabantse Molens en het Zorghuys Steenbergen moeten zo snel mogelijk met elkaar aan tafel, om te voorkomen dat er een impasse ontstaat rond de bouwplannen op het terrein achter de Antoniusmolen. De Dorpsraad Halsteren roept het Zorghuys ook op om haar plannen op de kortst mogelijke termijn te delen met de omgeving. ,,Nu is er teveel ruis op de lijn,” stelde Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers donderdagavond vast.