Volledig scherm
© Thinkstock

Tijdelijk strand in Bergen op Zoom: Iboza is strandfeestje op de Grote Markt

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom krijgt dit weekend zijn eigen strandfeestje: Iboza. Na het volleybaltoernooi is het zand blijven liggen en daar maken de horecaondernemers aan de Grote Markt nu slim gebruik van. ,,Vanuit je strandbedje is het net alsof je op feesteiland Ibiza zit", zegt medeorganisator Jimmy Devilee.

Quote

Voor het Ibi­za-ge­voel hoef je echt het vliegtuig niet in

Jimmy Devilee

Het strandfeestje begint vrijdag aan het eind van de middag. Met vanaf dat moment drie dagen lang muziek. Daar zorgen verschillende deejays voor. ,,Voor het Ibiza-gevoel hoef je echt het vliegtuig niet in", zegt Devilee. ,,Sterker nog, je hebt hier dit weekend op de Grote Markt alles wat je op het feesteiland ook hebt, maar dan met uitzicht op de Peperbus." 

‘Nog gratis ook!’ 

Quote

Bezoekers kunnen lekker chillen of dansen op tropische salsa muziek

Jimmy Devilee

Het idee is een jaar geleden ontstaan. ,,Toen waren we net te laat met organiseren", zegt Devilee. ,,Nu heeft de horeca samen de schouders eronder gezet. En zie je waar intensief samenwerken toe kan leiden. Wij zetten hier een feestje neer voor alle Bergenaren. Nog gratis ook. Want we willen dat de stad nog meer gaat bruisen." 

Op het zandstrand komen zitzakken, strandbedjes en parasols. Aangekleed met palmbomen is Devilee ervan overtuigd dat er een uniek sfeertje ontstaat. ,,We starten halverwege de middag en gaan door tot middernacht", zegt hij. ,,Bezoekers kunnen lekker chillen of dansen op tropische salsa muziek."

Springkussen voor de kids

Ook aan de kinderen is gedacht. Die kunnen overdag terecht op een springkussen. ,,En uiteraard is er volop ruimte voor het bouwen van zandkastelen", aldus Devilee. Het opbouwen van Iboza is inmiddels begonnen. Blijkt het een succes dan sluit Devilee een tweede editie niet uit.

Volledig scherm
© Thinkstock
 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 3. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.