Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw Nedalcoterrein zoals te zien op de site van Stadsmakelaar Bergen op Zoom. Pal tegenover Groot Arsenaal verrijst dit complex. De Vereniging Binnenstad vindt dat niet passen. © Stadsmakelaar BoZ

'Te veel hoogbouw op Nedalcoterrein in Bergen op Zoom’

BERGEN OP ZOOM - Teveel hoogbouw doet ernstig afbreuk aan wat een mooi stukje Bergen op Zoom kan worden, de nieuwe wijk die ontstaat op het voormalig Nedalcoterrein. Te hoge gebouwen drukken bovendien monumenten als het Groot Arsenaal en de Getijdenwatermolen volledig weg. Daar waarschuwt de Vereniging Binnenstad voor.

En de nieuwe wijk mist met een teveel aan hoge gebouwen ook de aansluiting met het historische havenkwartier. Bovendien is de hoogbouw in strijd met afspraken, gemaakt in 2013, aldus de VB. ,,Er is destijds voor het hele gebied een hoogbouwcomplex afgesproken, dat is het Hamhuis”, zegt Flip Aertssen, secretaris van de Vereniging Binnenstad, de organisatie die al decennia waakt over de historische binnenstad.

  1. Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’
    PREMIUM

    Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’

    BERGEN OP ZOOM - 'Het gekke winkeltje', zo wordt Kolder ook wel genoemd onder de Bergse bevolking. Het vintagewinkeltje in de Steenbergsestraat dat inmiddels een begrip is in Bergen op Zoom. Vanaf eind december moet de stad het echter zonder doen, want eigenaresse Willeke Matthijs (29) vindt het tijd voor iets anders in haar leven. We spraken met de goedlachse Bergse over haar avonturen met de winkel.