Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tbs dreigt voor tasjesrover uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Een psycholoog heeft voorwaardelijk tbs geadviseerd voor J.A. uit Bergen op Zoom. De man heeft bekend dat hij in februari drie keer de tas van iemand wilde pikken, waarna hij bij de twee keer dat het lukte ook nog de pinpas heeft gebruikt.

Quote

Ik deed natuurlijk dingen die niet mogen. Daar neem ik de verantwoor­de­lijk­heid voor

J.A.

Het tasjesroven gebeurde op 8 en 9 februari. De laatste poging mislukte, daarna werd de man ook opgepakt. Sindsdien zit hij in de gevangenis. 

Omdat het advies van voorwaardelijk tbs zo vergaand is, moeten ook andere gedragsdeskundigen nog over de man rapporteren. Zelf stelt A. dat de psycholoog vooringenomen was. ,,Ik heb met niemand in de gevangenis problemen, maar wel met haar.’’

Bekentenis

De straatroven heeft hij bekend. ,,Ik deed natuurlijk dingen die niet mogen. Daar ben ik het mee eens en neem ik de verantwoordelijkheid voor. Daarom heb ik ook bekend.’’

De straatroven gebeurden bij een vrouw van 53 bij winkelcentrum De Zeeland, een vrouw van 61 aan de Kloosterstraat en een man van 49 op de Korenmarkt.

Bij voorwaardelijk tbs wordt iemand behandeld voor zijn problemen. Werkt hij niet mee, dan volgt tbs met dwangverpleging.