Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Tbs dreigt voor tasjesrover uit Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM/BREDA - Een psycholoog heeft voorwaardelijk tbs geadviseerd voor J.A. uit Bergen op Zoom. De man heeft bekend dat hij in februari drie keer de tas van iemand wilde pikken, waarna hij bij de twee keer dat het lukte ook nog de pinpas heeft gebruikt.

Quote

Ik deed natuurlijk dingen die niet mogen. Daar neem ik de verantwoor­de­lijk­heid voor

J.A.

Het tasjesroven gebeurde op 8 en 9 februari. De laatste poging mislukte, daarna werd de man ook opgepakt. Sindsdien zit hij in de gevangenis. 

Omdat het advies van voorwaardelijk tbs zo vergaand is, moeten ook andere gedragsdeskundigen nog over de man rapporteren. Zelf stelt A. dat de psycholoog vooringenomen was. ,,Ik heb met niemand in de gevangenis problemen, maar wel met haar.’’

Bekentenis

De straatroven heeft hij bekend. ,,Ik deed natuurlijk dingen die niet mogen. Daar ben ik het mee eens en neem ik de verantwoordelijkheid voor. Daarom heb ik ook bekend.’’

De straatroven gebeurden bij een vrouw van 53 bij winkelcentrum De Zeeland, een vrouw van 61 aan de Kloosterstraat en een man van 49 op de Korenmarkt.

Bij voorwaardelijk tbs wordt iemand behandeld voor zijn problemen. Werkt hij niet mee, dan volgt tbs met dwangverpleging.

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom officieel geopend door minister

    BERGEN OP ZOOM - Maar liefst 39 zorginstellingen heeft Adriano van binnen gezien. Steeds moest hij toch weer verhuizen. Als het goed is, hoeft dat niet meer. Gisteren is officieel het Adriano Huis geopend in Bergen op Zoom. Geen huis specifiek voor hem, maar voor alle Adriano’s van Nederland. Alle mensen met een complexe zorgvraag, die anders tussen wal en schip dreigen te raken. Het was de droom van Farid El-Khassim en Jelle Gillissen, die eindelijk uit is gekomen.