Emar Trompert (links) kijkt samen met Levi van der Schot (midden) toe naar de bouwkunsten van Piet Theunis tijdens de 'excursie' naar de loods van De Vlaojestaampers.
Volledig scherm
Emar Trompert (links) kijkt samen met Levi van der Schot (midden) toe naar de bouwkunsten van Piet Theunis tijdens de 'excursie' naar de loods van De Vlaojestaampers. © Pix4Profs/Marina Popova

’t Rijks op excursie naar de bouwclubs: ‘De jeugd is nodig voor deze mooie traditie’

BERGEN OP ZOOM/WELBERG - Bij het bouwen van Vastenavendwagens komt, naast leut, behoorlijk veel techniek kijken. Dat bracht docent Peter Vroon van ’t Rijks op het idee om voor zijn leerlingen Technologie en Toepassing een lesproject te ontwikkelen dat helemaal rond die wagens draait.

  1. In België gevaccineerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’
    PREMIUM

    In België gevacci­neerd, maar geen QR-code te krijgen: 'Je wordt in het ongewisse gelaten’

    HALSTEREN/BREDA - Ina Suijkerbuijk uit Halsteren had het goed voor elkaar, dacht ze zelf. Dankzij haar werk in de ouderenzorg in Borgerhout nabij Antwerpen, was zij al in het voorjaar volledig gevaccineerd tegen corona. Tot haar frustratie heeft zij nog steeds geen digitaal corona certificaat, ofwel de roemruchte QR-code, kunnen bemachtigen. Wat te doen als je haast letterlijk een ‘grensgeval’ bent?