Volledig scherm
PREMIUM
Kleding, decor, regie, kapsels: alles is uitstekend verzorgd. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Supersum is ontroerend en overdonderend eerbetoon

RecensieBERGEN OP ZOOM - Supersum is niet alleen een theatraal schouwspel in het kader van 75 jaar bevrijding, maar ook een eerbetoon aan degenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Bergen op Zoom omkwamen. Dat blijkt uit de lange lijst met namen die op het achterdoek van het decor getoond wordt na de gruwelijke executie van onschuldige burgers. 

Ook het slot, wanneer Canadezen de stad binnen trekken en de cast het Canadese volkslied zingt, is een eerbetoon aan de bevrijders en de gesneuvelden. Beelden van de Canadese Militaire Begraafplaats ondersteunen dat. Supersum is door het gebruik van beelden, liedjes, uniformen, militaire voertuigen uit de jaren 1940-1945 een historisch document dat het publiek nog lang zal heugen. Naast de feiten is er veel plaats voor de verbeelding. Supersum blijft tenslotte een theatervoorstelling, die soms overdonderend, dan weer ontroerend is.

  1. Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’
    PREMIUM

    Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’

    BERGEN OP ZOOM - 'Het gekke winkeltje', zo wordt Kolder ook wel genoemd onder de Bergse bevolking. Het vintagewinkeltje in de Steenbergsestraat dat inmiddels een begrip is in Bergen op Zoom. Vanaf eind december moet de stad het echter zonder doen, want eigenaresse Willeke Matthijs (29) vindt het tijd voor iets anders in haar leven. We spraken met de goedlachse Bergse over haar avonturen met de winkel.