Volledig scherm
PREMIUM
Marlies van Lier en Ron Geertse willen een schoner strand. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Supboard en opruimtang: zo wordt het Bergse strand weer schoon

BERGEN OP ZOOM - Een schoner strand aan de Boulevard van Bergen op Zoom. Maar óók een middag vol fun. Dat is de missie van Marlies van Lier en Ron Geertse op zondag 29 september. Onder de noemer ‘Hoe schoon is jouw strand?’ houdt het duo dan een schoonmaakactie in het water, op het strand en aan de Boulevard.

Quote

Kijk eens om je heen: overal liggen plastic verpakkin­gen, snoeppa­pier­tjes. Zelfs pizzadozen kom ik tegen op weg naar huis

Marlies van Lier

Over het belang van de actie zijn Van Lier en Geertse kort maar krachtig. ,,Kijk eens om je heen: overal liggen plastic verpakkingen, snoeppapiertjes. Zelfs pizzadozen kom ik tegen op weg naar huis’’, zegt Van Lier. ,,Dat is niet alleen in Bergen op Zoom zo, het is een wereldwijd probleem.’’

Eerder al initieerde Van Lier schoonmaakacties in de bossen van Bergen op Zoom en in verschillende Bergse woonwijken. Toen ze Geertse op het spoor kwam, die een eigen supschool heeft aan de Boulevard, besloten ze zich samen in te zetten voor een schoner strand.

 1. Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm
  PREMIUM

  Vizier op de toekomst of beeld op zwart: contrast in Eventum is enorm

  Zoals elke technicus van ZuidWest TV, elke decorbouwer van het Facilitair Bedrijf en ook elke tv-student of -docent van Curio in Eventum zal bevestigen; perspectief is alles. Het contrast kon zaterdag tijdens de open dag van het gloednieuwe complex aan de Dr. Ir. van Veenweg haast niet scherper. Want waar Curio en ZuidWest hun lenzen vol goede moed op de toekomst richten, gaat bij het Facilitair Bedrijf het beeld op zwart.
 2. Personeel
  Van het land

  Personeel

  BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.