Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Steven Bouwens start met een project over de Bergse prins die dit jaar afscheid neemt. Op tafel een tweetal voorstudies van de prins. Op de achtergrond het nog lege canvas. © Pix4Profs/Tonny Presser

Steven Bouwens vat 14 jaar prins Nilles III samen in een meesterwerk: ‘Vastenavend is voor mij echt een sprookje’

interviewBERGEN OP ZOOM - Steven Bouwens heeft vijf prinsenwagens ontworpen. Dit jaar doet hij dat niet, maar werkt hij aan een schilderij over de regeerperiode van prins Nilles III.

Vorig jaar ontwierp hij z’n vijfde en laatste prinsenwagen. Zijn opvolger is nog niet bekendgemaakt, maar Steven Bouwens hoeft deze Vastenavend niet stil te zitten. Hij wil een schilderij maken: een meesterwerk dat 14 jaar prins Nilles III (Jeroen van Wijk) samenvat. De prins is bezig aan zijn laatste leutfeest. Bouwens’ ambities zijn groot: ,,Ik hoop dat het in het Markiezenhof komt te hangen.”

  1. Binnenkijken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthoutse Heide
    PREMIUM
    video

    Binnenkij­ken bij de rijke zakenman die 50 hectare verkoopt aan de Kalmthout­se Heide

    Jan Anton Rijsdijk (77) wil zijn prachtige domein Markgraaf opnieuw van de hand doen, maar dan voor een iets lagere prijs dan de 20 miljoen euro die het vijftien jaar geleden nog moest kosten. Het domein van alles samen net geen 60 hectare wordt immers opgesplitst. “Zo’n vijftig hectare zal in handen komen van het Agentschap Natuur & Bos. Ik ben er als groene jongen blij om, want de Kalmthoutse Heide wordt weer wat groter.”