Volledig scherm
PREMIUM
Nog altijd is zwembad De Schelp in Bergen op Zoom gesloten vanwege het slechte binnenklimaat. Zeer specifieke laboratoriumtests die twee weken kosten, moeten uitsluitsel geven. Volgend week wordt mogelijk op beperkte schaal proef gezwommen. © Gemeente Bergen op Zoom

Speciale laboratoriumtests en mogelijk proefzwemsessie bij gesloten zwembad De Schelp

BERGEN OP ZOOM - Nieuwe, zeer specifieke laboratoriumtesten moeten binnen twee weken uitwijzen wat er precies mis is met het klimaat in zwembad De Schelp, dat al bijna drie weken dicht is. Mogelijk wordt er komende week al wel proef gezwommen. Intussen worden noodscenario's voorbereid, zoals de terugkeer van een opblaashal bij buitenbad De Melanen in Halsteren.

De schade door de sluiting van De Schelp op 13 oktober, kort na een langdurige miljoenenrenovatie, loopt op diverse terreinen op, erkent wethouder Annette Stinenbosch in een brief aan de gemeenteraad. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel

    GEFFEN - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.