Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Evert Weys over Facilitair Bedrijf: van, voor en door verenigingen. © pix4profs/petervantrijen

Snel duidelijkheid over toekomst Facilitair Bedrijf

BERGEN OP ZOOM - Wethouder Evert Weys heeft eind augustus duidelijk wat er met het Facilitair Bedrijf gebeurt. Of er is per 1 januari een compleet nieuwe facilitaire organisatie of het huidige FB gaat nog even door maar dan onder regie van de gemeente.

Quote

Eind augustus wil ik duidelijk­heid hebben

Evert Weys, Wethouder Bergen op Zoom

Dat zegt hij in een reactie op de grote zorgen die er bij acht afnemers van het huidige Facilitair Bedrijf leven. Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom, de Maria Ommegang, Stichting Dekorbouw, de Borgerij Berghen op den Zoom, het Gezellentoneel, BOV, de Stichting Historische Kostuums en de Stichting TOB, technische ondersteuning Bergse evenementen staken van de week daarover de koppen bij elkaar. Ze willen snel met Weys in gesprek. Die is nu op vakantie, maar pakt de handschoen graag op, laat hij aan BN DeStem weten. ,,Mooi om te zien dat ze deze stap al zetten.”

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.