Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Sint Elisabeth zijn eerder dit jaar verhuisd naar Bosgaard. © Pix4Profs/Tonny Presser

Sloop Sint Elisabeth in Halsteren vertraagd door vleermuizen

HALSTEREN - De sloop van zorgcentrum Sint Elisabeth in Halsteren laat nog even op zich wachten. Bij een onderzoek is gebleken dat er vleermuizen in de spouwmuren van het gebouw zitten. En die hebben een beschermde status. In het voorjaar moet er daarom nog een onderzoek gehouden worden, voor de gemeente kan besluiten om een sloopvergunning af te geven.

Toch is tanteLouise niet somber gestemd, vertelt woordvoerder Marc Molenaars. ,,Het levert wel wat vertraging op, maar in de tussentijd werken wij gewoon door aan de ontmanteling van het gebouw. In de hoop dat we in het voorjaar echt kunnen starten met de sloop.”

  1. Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’
    PREMIUM

    Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’

    BERGEN OP ZOOM - 'Het gekke winkeltje', zo wordt Kolder ook wel genoemd onder de Bergse bevolking. Het vintagewinkeltje in de Steenbergsestraat dat inmiddels een begrip is in Bergen op Zoom. Vanaf eind december moet de stad het echter zonder doen, want eigenaresse Willeke Matthijs (29) vindt het tijd voor iets anders in haar leven. We spraken met de goedlachse Bergse over haar avonturen met de winkel.