Volledig scherm
Mogelijk explosieven gevonden voor shisha lounge in Bergen op Zoom. © MaricMedia/Toby de Kort

Shishalounge in Bergen op Zoom dicht na vondst vermoedelijke handgranaten

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom sluit shishalounge Pure aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom voor zes maanden. Vanochtend zijn daar twee mogelijke explosieven gevonden. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) heeft de voorwerpen, waarschijnlijk handgranaten, veilig gesteld en meegenomen voor onderzoek. 

Loco-burgemeester Barry Jacobs heeft dinsdagmiddag de eigenaar een last onder bestuursdwang opgelegd. Dat betekent dat het pand voor een half jaar wordt gesloten. Jacobs vindt dat door de situatie een ernstige verstoring van de openbare orde is ontstaan. Bovendien is een herhaling niet uit te sluiten omdat op dit moment niet duidelijk is wat het motief is geweest voor het plaatsen van de handgranaten. 

,,Dit incident baart mij grote zorgen. Het is onacceptabel dat geweld op deze manier in een woonbuurt wordt gebracht. Het raakt niet alleen de betreffende ondernemer, maar levert ook gevaar op voor omwonenden,voorbijgangers en bezoekers en daarom vind ik sluiting op dit moment de enige juiste oplossing”, zegt Jacobs.