Volledig scherm
Woningbrand Vagevuur, Lepelstraat © MaRicMedia/Jeroen Stuve

Schoorsteenbrand in woning aan het Vagevuur in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - Aan het Vagevuur in Lepelstraat is maandagavond rond 19.15 uur brand uitgebroken in de schoorsteen. De bewoner kon het pand tijdig verlaten, dat meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. 

De bewoner ontdekte de brand zelf door de rook in zijn woning. De gealarmeerde brandweer rukte met meerdere wagens uit en kon de brand blussen. De verdiepingen van de woning werden op mogelijke brandhaarden gecontroleerd.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bewoner na te kijken. Deze had rook ingeademd, maar bleek verder geen last te hebben en hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling.

Rond 20.10 uur gaf de brandweer het sein ‘brand meester’.

Het is niet bekend of de woning nog bewoonbaar is. De Stichting Salvage is opgeroepen om de bewoner bij te staan.

De oorzaak van de brand in is niet bekend.

Volledig scherm
Woningbrand Vagevuur, Lepelstraat © MaRicMedia/Jeroen Stuve
  1. Rondleiding op de crisisopvang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’
    PREMIUM

    Rondlei­ding op de crisisop­vang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    HALSTEREN - Het is vijf uur en eigenlijk zit onze rondleiding bij de crisisopvang van GGZ WNB er wel zo’n beetje op als plots een nieuwe cliënt binnenkomt met de ambulance, vergezeld door politie-agenten. Een jonge man die stemmen hoort en thuis door het lint is gegaan. ,,Wij hebben geen plek, misschien Emergis of Breburg?”, vraagt Claire de Vries zich hardop af tijdens het overleg met de psychiater voordat ze de man gaan beoordelen.