Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdingang Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom. © Chris van Klinken / Pix4Profs

‘Roosendaal geen interesse in gezamenlijke zoektocht naar nieuwe locatie Bravis’

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geprobeerd de gemeente Roosendaal te bewegen samen te kijken naar een plek voor het nieuwe Bravis ziekenhuis. Roosendaal toonde daarvoor geen interesse. 

Dat stelde wethouder Patrick van der Velden van Bergen op Zoom gisteren tijdens een informatieve bijeenkomst van de Bergse gemeenteraad over de toekomst van het Bravis ziekenhuis. ,,Wij hebben een locatie op het oog waarvan wij denken dat die voor beide gemeenten te accepteren is", verduidelijkte Van der Velden. ,,Die locatie hebben wij alsnog ingediend, maar zonder de steun van Roosendaal.” Het is één van de drie nieuwbouw locaties voor het ziekenhuis die Bergen op Zoom heeft aangeboden aan Bravis. Logischerwijs gaat het hierbij om een plek tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. De kans dat Roosendaal een locatie dicht bij Bergen op Zoom zal accepteren is klein.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.