Volledig scherm
PREMIUM
Finchwoningen als deze komen er dus niet aan de Wouwseweg in Halsteren. Daar waren aanvankelijk 44 van deze één- of tweepersoons huurhuisjes voorzien. Woningcorporatie Stadlander ziet nu echter af van dat plan. Er komen straks alleen nog koophuizen (rijwoningen of twee-onder-één-kap). © foto Finch Buildings

Roer om: geen Finch- of huurwoning, maar alleen koop bij Zuneha en Hemi in Halsteren

HALSTEREN - Op de oude Zuneha- en Hemi-terreinen in Halsteren komen 37 rijtjeshuizen en 14 twee-onder-één-kappers in de koopsector. Woningcorporatie Stadlander ziet af van een eerder plan met 85 huizen, waarvan driekwart huur. Met name tegen 44 kleine Finch-woningen kwam protest uit de buurt, die vreesde voor de komst van statushouders, arbeidsmigranten en mensen met psychische problemen.

Bij omwonenden in de wijk Rode Schouw viel vandaag een brief op de mat over de ommezwaai. Volgens Stadlander hebben niet die bezwaren, maar veranderingen in de woningbehoefte daartoe geleid. De Bergse wethouder Barry Jacobs meldt dat het college zich hierin kan vinden en legt in september een aangepast bestemmingsplan ter vaststelling voor aan de raad.