Volledig scherm
PREMIUM
Wouwsestraatweg 1974, restaurant De Bloemkool. Foto uit het West-Brabants Archief © Dick de Boer/Collectie West-Brabants Archief

Restaurant de Bloemkool sluit. ‘Er verdwijnt een stukje Bergs erfgoed’

BERGEN OP ZOOM - Restaurant De Bloemkool zou volgend jaar zestig jaar van de familie Bosters zijn. Marieke Bosters is sinds januari dit jaar bezig geweest met de overname van het restaurant van haar broer Toon, maar heeft moeten concluderen dat het niet lukt. ,,Het was niet meer rendabel.”

Quote

Ik ben dus nooit eigenaar geweest en ben dat nog steeds niet

Marieke Bosters, restaurant De Bloemkool

Toon vroeg zijn zus Marieke Bosters vorig jaar of ze restaurant De Bloemkool aan de Wouwsestraat wilde overnemen. ,,Zodat De Bloemkool zou blijven bestaan. Vanaf januari dit jaar ben ik bezig geweest met de overname. Ik ben dus nooit eigenaar geweest en ben dat nog steeds niet”, vertelt Marieke aan een tafel in het restaurant.

  1. Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’
    PREMIUM

    Kolder verdwijnt uit binnenstad Bergen op Zoom: ‘het was voor mij meer dan een winkel’

    BERGEN OP ZOOM - 'Het gekke winkeltje', zo wordt Kolder ook wel genoemd onder de Bergse bevolking. Het vintagewinkeltje in de Steenbergsestraat dat inmiddels een begrip is in Bergen op Zoom. Vanaf eind december moet de stad het echter zonder doen, want eigenaresse Willeke Matthijs (29) vindt het tijd voor iets anders in haar leven. We spraken met de goedlachse Bergse over haar avonturen met de winkel.