Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Bergen op Zoom wil met de gemeenteraad de huisvesting van arbeidsmigranten onder de loep nemen om tot nieuw beleid te komen. In de tussentijd worden initiatieven voor joblodges ‘on hold’ gezet: de ijskast in dus. © Thinkstock

Rem op Bergse joblodges, college wil ander beleid arbeidsmigranten

BERGEN OP ZOOM - De huisvesting van arbeidsmigranten is zo'n heet hangijzer dat het Bergse college samen met de raad nieuw beleid wil formuleren. Intussen gaan alle initiatieven voor joblodges, waarvan omwonenden overlast vrezen, de ijskast in. Lastig is dat een al getoetst verzoek van Hopmans Wonen voor zo'n lodge aan de Brechterhoeflaan past binnen de huidige regels.

Door vragen van D66, SP, Lijst Linssen en GBWP en weerstand onder de bevolking voelen B en W de spanning tussen de huisvestingsopgave en het vinden van geschikte locaties. ,,Het bestaande beleid probeert te eenzijdig te overtuigen met ruimtelijke argumenten", zegt wethouder Barry Jacobs. ,,Zo van: balkon aan de andere kant en het is opgelost.”

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.