Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdingang van het huidige Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom © Chris van Klinken / Pix4Profs

Regiogemeenten over ziekenhuislobby Bergen op Zoom: ‘Wij gaan niet mee in de stedenstrijd om het nieuwe Bravis’

PollBERGEN OP ZOOM - Locatie Zoomland langs de A4 bij Bergen op Zoom is een ’prima keuze’ voor nieuwbouw van het Bravis ziekenhuis, maar Woensdrecht en Steenbergen kunnen ook goed leven met een nieuw ziekenhuis langs de A58 bij Roosendaal. Tholen heeft wel een voorkeur voor Bergen op Zoom.

,,Woensdrecht gaat er niet met gestrekt been in. Wij doen niet mee aan een stedenstrijd om het nieuwe Bravis ziekenhuis”, zegt wethouder Lars van der Beek desgevraagd.

Steenbergen verklaart dat de regiogemeenten ‘solidair zijn met elkaar’, maar dat het voor de inwoners van Steenbergen feitelijk weinig verschil maakt of Bravis in Bergen op Zoom of in Roosendaal gaat bouwen. ,,Daar staan wij neutraal in”, aldus woordvoerster Angelique Harbers namens wethouder Koos Krook.

Poll

Waar moet het nieuwe Bravis ziekenhuis komen?

  • Op Zoomland bij Bergen op Zoom (57%)
  • Langs A58 bij Roosendaal (43%)
3785 stemmen
  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.