Volledig scherm
In de woning van de Bergenaar werd 4 kilo mdma gevonden. © Hein Eikenaar/BD

Rechtbank wantrouwend: Bergenaar met drugs blijft vast

BREDA/BERGEN OP ZOOM - Heel vaak gebeurt het niet. Een officier die geen bezwaar meer heeft tegen het vrijlaten van een verdachte en dat de rechtbank dan toch besluit dat hij moet blijven zitten. Verdachte Mario E. uit Bergen op Zoom overkwam het donderdag bij de rechtbank in Breda.

Quote

Nu hij is opgepakt, is het risico dat hij dit nog een keer doet te verwaarlo­zen

Henk van Asselt, advocaat

E. werd op 13 juli gepakt toen in zijn woning 4 kilo mdma en 143 liter amfetamineolie werd gevonden. Het onderzoek is helemaal klaar en advocaat Henk van Asselt vroeg de rechter om het voorarrest op te heffen of in elk geval te schorsen. ,,Nu hij is opgepakt, is het risico dat hij dit nog een keer doet te verwaarlozen.”

Ook officier van jusitie Teuntje Gudde had geen bezwaar. Wat haar betreft kon de man met een enkelband wel vrij. Maar dat was buiten de rechters gerekend. ,,We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat dit deel uitmaakt van een groter geheel. Dat die drugs er niet zomaar lagen en dat daarvoor is betaald."

Kans op herhaling

Bovendien heeft E. schulden en daarmee is er kans op herhaling, aldus de voorzitter van de rechtbank. ,,En een enkelband zou wel kunnen, maar we zien niet hoe dat de kans op herhaling kan beteugelen.”

Mario E. blijft daarom vast tot 22 november. Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld en hoort hij ook een strafeis.