Volledig scherm
Jeroen Weerdenburg (CDA), Willy Knop (Volkspartij), Maurice Remery (Gewoon Lokaal!) en Michel Lambers (Volkspartij) na de presentatie en ondertekening van het coalitieakkoord in de Steenbergse raadzaal. © Anne Jansen

Reacties Steenbergse oppositie: “De Volkspartij heeft stevig onderhandeld”

STEENBERGEN - De Steenbergse PvdA en VVD stellen dat de Volkspartij een stempel gedrukt heeft op het nieuwe Steenbergse coalitieakkoord. D66 is blij dat er concretere afspraken in staan dan in het vorige akkoord, maar heeft ook zijn twijfels. 

Kees Gommeren, fractievoorzitter VVD, stelt dat hij denkt dat Gewoon Lokaal! een stuk is opgeschoven richting de Volkspartij. ,,Dit is onder andere op te maken uit de thema's huisvesting van arbeidsmigranten, de afschaffing van de hondenbelasting en een tweede supermarkt in Dinteloord. Die thema's zijn voor de Volkspartij heel belangrijk.” 

‘Duidelijkere afspraken’

Quote

Wij juichen toe dat er ook gekeken wordt naar een tweede supermarkt in Dinteloord

Eric van der Spelt, D66

Het nieuwe coalitieakkoord tussen Gewoon Lokaal!, de Volkspartij en het CDA werd donderdagavond gepresenteerd. ,,Ik ben blij dat er duidelijkere afspraken in staan dan in het vorige akkoord", zegt Eric van der Spelt namens D66. ,,Wij juichen toe dat er ook gekeken wordt naar een tweede supermarkt in Dinteloord.” 

In het nieuwe akkoord staat onder andere dat er wel windmolens komen langs de Karolinadijk - tegen de wensen van de Volkspartij in -, maar dat het er slechts acht mogen zijn met een maximale hoogte van 149 meter. ,,Ik vraag me af of we daarmee aan de energieopgave kunnen voldoen", aldus Van der Spelt. 

Geen mega-windmolens

Ook Gommeren twijfelt over de afspraken over windmolens. ,,Wethouder Baartmans heeft eerder onderzoeken gedaan naar lagere windmolens. Die bleken toen niet haalbaar. Dus hoe zit dat dan nu?” Nadir Baali, fractievoorzitter PvdA, is blij dat er in ieder geval geen mega-windmolens komen. ,,Het is wel opmerkelijk dat die 8 windturbines van 149 meter er nu zo hard in staat. Ik vraag me af of daarover is gesproken met de bevolking.” 

,,Ik vind het jammer dat er weinig aandacht wordt besteed aan communicatie met de bevolking", zegt Baali. ,,De afspraken over arbeidsmigranten zijn weinig sympathiek. Als die mensen verblijven bij het bedrijf waar ze werken, zijn er weinig voorzieningen in de buurt. Je kunt merken dat de Volkspartij stevig onderhandeld heeft.”  

Willy Knop werd gepresenteerd als nieuwe wethouder. Tot verbazing van Eric van der Spelt. ,,De Volkspartij heeft altijd gezegd dat ze maar drie wethouders willen. Maar het zijn er straks dus toch vier.”