Volledig scherm
PREMIUM
De organisatiedrift in Bergen op Zoom is niet te stuiten. Nieuwe evenementen blijven komen, zoals volgend jaar Symphony aan de Schelde. © Symphony aan de Schelde

Ratjetoe aan evenementen Bergen op Zoom in banen leiden

BERGEN OP ZOOM - Een loket voor het aanvragen van toestemming voor evenementen. Met een coördinator. Die ja of nee kan zeggen. Met een eigen team mensen. Dat is de eerste stap die wethouder Annette Stinenbosch zet om de vloed aan evenementen in Bergen op Zoom in banen te leiden.

Bergen op Zoom loopt over van de evenementen. Een ratjetoe noemde Stinenbosch het vorige maand. Daarom praat ze met organisatoren, met ambtenaren die nu de aanvragen afwikkelen, met politie, brandweer. Om te kijken hoe het beter kan.

 1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
  PREMIUM

  Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

  HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
 2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.