Volledig scherm
PREMIUM
De organisatiedrift in Bergen op Zoom is niet te stuiten. Nieuwe evenementen blijven komen, zoals volgend jaar Symphony aan de Schelde. © Symphony aan de Schelde

Ratjetoe aan evenementen Bergen op Zoom in banen leiden

BERGEN OP ZOOM - Een loket voor het aanvragen van toestemming voor evenementen. Met een coördinator. Die ja of nee kan zeggen. Met een eigen team mensen. Dat is de eerste stap die wethouder Annette Stinenbosch zet om de vloed aan evenementen in Bergen op Zoom in banen te leiden.

Bergen op Zoom loopt over van de evenementen. Een ratjetoe noemde Stinenbosch het vorige maand. Daarom praat ze met organisatoren, met ambtenaren die nu de aanvragen afwikkelen, met politie, brandweer. Om te kijken hoe het beter kan.

  1. Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkliniek bouwen in Mowi, Tanzania
    PREMIUM

    Vrienden van Bokki uit Huijbergen gaan kraamkli­niek bouwen in Mowi, Tanzania

    HUIJBERGEN - De Vrienden van Bokki beginnen in februari aan hun nieuwe 'missie': het bouwen van een kraamkliniek in Tanzania aan de voet van de Kilimanjaro. In februari beginnen vier enthousiastelingen aan de bouw, in september gaat een groep sportievelingen de Kilimanjaro beklimmen om geld in te zamelen voor deze kraamkliniek. Een mooie klapper voor hun 35-jarig bestaan. ,,De lokale bevolking is erg gebaat bij zo'n plek", aldus penningmeester Richard van Stel.