Volledig scherm
© Thinkstock

Punaises op bospaden tussen Putte en Ossendrecht, oppassen geblazen voor mountainbikers

PUTTE - Mountainbikers die fietsen over de bospaden tussen Putte en Ossendrecht lopen het risico door punaises te rijden. Bij de boswachter in die regio zijn afgelopen weekend tips binnengekomen dat er punaises op de paden liggen. 

,,Het is nog niet bekend of de punaises er bewust zijn neergelegd of dat iemand ze toevallig verloren is”, aldus boswachter Tim Rommens.

Politie waarschuwen

De vrijwilligersgroep die actief is in de bossen kwam bij de punaises uit. ,,Er kwam ook een tip binnen van een bezoeker van de bossen. Hij zag de punaises liggen en maakt zich zorgen voor dieren die daar ook lopen.”

De punaises liggen op de wandelpaden in de bossen tussen Putte en Ossendrecht. De kans is aanwezig dat ze er zijn neergelegd om mountainbikers te saboteren maar dat is nog niet duidelijk. ,,Mocht iemand iets zien dan horen wij het natuurlijk graag. Melden bij de politie mag natuurlijk ook altijd", zegt Rommens. ,,Als wij ze zien liggen, halen we ze meteen weg. Ik wil ook iedereen vragen die punaises tegenkomt, ze op te rapen.”

Dierenwelzijn

Behalve voor mountainbikers zijn de punaises ook gevaarlijk voor dieren. Voor huisdieren die worden uitgelaten of voor dieren die in de bossen leven. De punaise kan in een hoef van bijvoorbeeld een hert terechtkomen en gaan ontsteken. 

Het zou nog niet eerder zijn gebeurd dat er punaises in het gebied zijn gevonden. Volgens collega-boswachter Anneke Oomes, ook actief in West-Brabant, gebeurt het wel vaker dat er bijvoorbeeld kuilen worden gegraven of takken over mountainbikeroutes worden gelegd.