Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Psychiater moet de zorg uit na relatie met cliënte

EINDHOVEN/HALSTEREN - De Eindhovense psychiater die jarenlang een seksuele relatie heeft gehad met een cliënte mag nooit meer in de zorg terugkeren. Het regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Eindhoven schrapt zijn registratie als medisch professional,  de zwaarst mogelijke maatregel.

De 60-jarige man is per januari 2017 niet meer actief als psychiater. Hij vroeg tijdens de behandeling van zijn zaak om een voorwaardelijke schorsing omdat hij in de toekomst een adviesfunctie zou willen vervullen. Maar die weg blokkeert het Tuchtcollege omdat het 'niet de overtuiging heeft’ dat de psychiater het 'volstrekt ontoelaatbare en de ernst van zijn gedrag inziet'. 

  1. Voorstellingen Bontgemaauw: Plaatselijk talent scoort

    Voorstel­lin­gen Bontge­maauw: Plaatse­lijk talent scoort

    ZEVENBERGEN - Vijf voorstellingen Bontgemaauw met het pakkende thema 'Medisch Centrum Z' hebben laten zien wat een talent er rondloopt. De Zevenbergse carnavals revue - die afwisselend en met momenten sprankelend was - heeft het publiek weer laten genieten. Actuele thema's kwamen in vlot tempo langs, woordgrappen en recente gebeurtenissen passeerden de revue. Waar enkele artiesten in hun rol groeiden, wisten anderen alle dagen een hoog niveau te halen. Na zoveel voorstellingen zat er bij de cast de stemming goed in.