Volledig scherm
PREMIUM
Jan Verstraeten. © Pix4Profs/Peter van Trijen

‘PopMonument ideale manier om Bergen op Zoom te leren kennen’

BERGEN OP ZOOM - Dit weekend stond de vijfde editie van PopMonument op het programma. Daar draait het om meer dan naar eigenwijze popmuziek luisteren op vanwege de open monumentendagen toegankelijke erfgoedlocaties. Muziek blijft echter wel het belangrijkste aspect.

Cultuurwethouder Evert Weys roemt tijdens de opening in De Maagd de verbinding die ontstaat als jonge mensen op bijzondere plaatsen waar ze anders niet zo snel komen met bevlogen eigentijdse kunstvormen worden geconfronteerd. ,,De stad Bergen op Zoom heeft goud in handen met zo’n fraaie cultuurhistorische binnenstad”, zo luidde de conclusie van Thomas van der Wallen uit Gent die voor het eerst stadspaleis Het Markiezenhof doorkruist en zijn ogen uit kijkt. 

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.