Volledig scherm
© Getty Images

Poolse mannen aangehouden met gestolen gereedschap uit Tholen

LEPELSTRAAT - De politie heeft maandagochtend twee Poolse mannen aangehouden bij een controle in Lepelstraat. Eén van de twee wordt verdacht van het helen van een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap. Dat werd in de nacht van zondag op maandag gestolen uit een bedrijfsbus op Tholen.

De mannen reden op de Vrouwenlandseweg in Lepelstraat toen ze werden gecontroleerd. Ze reden namelijk over een weggedeelte waar geen autoverkeer is toegestaan. De 37-jarige bestuurder legitimeerde zich met een vals Pools identiteitsbewijs. Daarnaast bleek hij straffen van 63 en 26 dagen te moeten uitzitten. Verder werd hij nog gezocht vanwege diefstal. 

Boor en zaagmachines

De 22-jarige bijrijder en eigenaar van de auto werd aangehouden op verdenking van heling van een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap, waaronder een boor en verschillende zaagmachines. Het gereedschap werd aangetroffen in de kofferbak van de auto en is vermoedelijk 's nachts gestolen uit een bedrijfsbus in Tholen. 

  1. De CatasTroffee: wie gaat er het leutigst om met de catastrofes van Bergen op Zoom?
    PREMIUM
    column

    De CatasTrof­fee: wie gaat er het leutigst om met de catastro­fes van Bergen op Zoom?

    Begint het al een beetje te jeuken? Nee, ik heb het nu even niet over symptomen die zwembad De Schelp kan veroorzaken. Het leutigste feest van het jaar staat weer voor de deur! Her en der is het al te zien in de stad: posters met grote neuzen en in de etalages zijn de ouwe bullen voorzichtig uitgestald. Volgende week begint het geneuzel weer, met het Neuzebal. En daarna is het drie weken lang dweilen voor de Krabben.