Volledig scherm
PREMIUM
Vader Melvyn, moeder Karin en zoon Daan De Kort. © Tonny Presser/Pix4Profs

Pleegouders zijn hard nodig in Bergen op Zoom: ‘Het is echt een verrijking’

BERGEN OP ZOOM - Meer pleeggezinnen zijn keihard nodig. Juzt begeleidt er 38 in Bergen op Zoom en wil dat het aantal groeit, om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. Voor Melvyn en Karin de Kort is een pleeggezin een verrijking. ,,Binnenkort krijgen we uitbreiding met een derde pleegdochter.”

Quote

Veilige thuisha­vens kun je niet genoeg hebben

Barry Jacobs

Steeds meer kinderen kunnen niet bij hun biologische ouders opgroeien. De vraag naar nieuwe pleeggezinnen groeit. En daarmee de wachtlijsten. In Noord-Brabant gaat het gemiddeld om zo'n honderd kinderen, die wachten op een geschikt gezin. ,,Veilige thuishavens kun je niet genoeg hebben”, zegt wethouder Barry Jacobs.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.