Volledig scherm
© Ed van Alem

Plastic inzamelen gaat in de ban als het aan Lijst Linssen ligt

BERGEN OP ZOOM  - Rondslingerende afvalzakken met plastic afval. Het is Lijst Linssen een doorn in het oog. De partij pleit voor de invoering van nascheiding. Inwoners hoeven plastic en drankenkartons  dan niet meer apart in te zamelen of weg te brengen. Speciale sorteermachines halen de plastics uit het restafval. 

De partij wil dat  het college samen met afvalinzamelaar Saver en andere Saver-gemeenten bekijkt hoe de nascheiding ingevoerd kan worden. ,,Steeds meer gemeenten maken gebruik van deze techniek", schrijft raadslid Sander Siebelink aan het college van b en w. ,,AVR bouwt een tweede installatie die onder meer de gemeenten Vlaardingen, Capelle aan den IJssel en Barendrecht kan bedienen.” Ook in het noorden neemt het gebruik van die techniek toe.

Voordeel

Het grootste voordeel is volgens Siebelink het gebruiksgemak voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom. Die hoeven geen speciale zakken of containers meer te vullen. De partij ziet ook een financieel voordeel. ,,Doordat  nascheidingsinstallaties een optimaal resultaat behalen, is het systeem veel voordeliger en dat werkt financieel in het voordeel van de bewoners.”

  Lijst Linssen heeft schriftelijke vragen gesteld en wil graag weten wat het college onderneemt om het nascheiden van de grond te krijgen.