Volledig scherm
PREMIUM
De Markiezaat Container Terminal aan de Vierlinghweg in Bergen op Zoom moet ongeveer drie jaar langer in gebruik blijven. Immers, het ontwerp voor de nieuwe MCT bij de Burgemeester Peterssluis pakt groter uit en moet opnieuw in procedure worden gebracht. © archieffoto peter van trijen/het fotoburo

Plan grotere Bergse containerterminal leidt tot nieuwe procedure: oude MCT drie jaar langer in gebruik

BERGEN OP ZOOM - De buitencontainerterminal die bij de Burgemeester Peterssluis in Bergen op Zoom is gepland, moet groter worden dan was voorzien om toekomstbestendig te zijn, zegt directeur Arn van der Vorst van de Markiezaat Container Terminal (MCT). Dat maakt een nieuwe procedure noodzakelijk en betekent dat de huidige terminal aan de Vierlinghweg nog circa drie jaar in gebruik blijft.

Dat maakten Van der Vorst en de Bergse wethouder Barry Jacobs woensdagmorgen bekend, op de ochtend dat ook zo'n 150 omwonenden van de bestaande terminal aan de Theodorushaven per brief zijn ingelicht. Immers, het huurcontract dat de MCT daar heeft, loopt per 1 juli 2019 af, maar de gemeente bekijkt hoe ze dat kan verlengen. Want het bedrijf nu nog verplaatsen is niet haalbaar, stilleggen is economisch erg schadelijk.

  1. Vier leerlingen mishandelen docent op Bergs Aventurijncollege: ‘Ongekend heftig en gecoördineerd’
    PREMIUM

    Vier leerlingen mishande­len docent op Bergs Aventurijn­col­le­ge: ‘Ongekend heftig en gecoördi­neerd’

    BERGEN OP ZOOM - De mishandeling van een docent op het Aventurijncollege in Bergen op Zoom door vier leerlingen van 15 en 16 jaar is een treurige primeur voor onderwijs- en zorginstelling Koraal. ,,Op elke school komt agressie voor. Maar een leerkracht die geslagen en geschopt wordt, zo heftig en gecoördineerd hebben we het nog nooit meegemaakt", zegt woordvoerder Mehlika Schopen.