Niet parkeren op De Boulevard in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
Niet parkeren op De Boulevard in Bergen op Zoom. © BN DeStem

Parkeren op De Boulevard in Bergen op Zoom per direct verboden

BERGEN OP ZOOM - Parkeren is voorlopig niet toegestaan op De Boulevard in Bergen op Zoom. Burgemeester Frank Petter heeft dit dinsdag besloten uit voorzorg, om dit weekend paasdrukte te voorkomen. 

De parkeervoerbodsborden zijn dinsdagmiddag meteen geplaatst. ,,We gaan er ook meteen streng op handhaven", waarschuwt een woordvoerder van de gemeente. Het is de eerste plek in Bergen op Zoom waar een parkeerverbod coronamaatregel wordt ingesteld.

Jongelui scholen hier samen

 Juist hier, omdat er met name in het weekend jongelui samenscholen, zo is de gemeente bekend. ,,Wij hoorden van bewoners dat er afgelopen weekend heel wat jongelui bij elkaar kwamen in auto's. Dat is niet de bedoeling.”

Oplossing zoeken voor horeca

Gezien het fraaie voorjaarsweer dezer dagen heeft de gemeente besloten niet te wachten tot het weekend met het verbod. ,,We moeten nog wel een oplossing vinden voor de horeca aan De Boulevard. Klanten moeten daar wel hun bestellingen kunnen afhalen.”

Weinig klachten

Parkeerverboden op andere plekken in de stad ziet de woordvoerder niet zo gauw erbij komen. ,,Over het algemeen hebben we weinig klachten en houden de Bergenaren zich goed aan de afstandsregels.”

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.