Volledig scherm
PREMIUM
Metamorfose Landgoed Lievensberg © Pix4Profs/Tonny Presser

Park Lievensberg in Bergen op Zoom in oude glorie hersteld

BERGEN OP ZOOM - Het is bijna zoals het ooit is ontworpen. De renovatie van park Lievensberg in Bergen op Zoom is zo goed als klaar. Bomen zijn gekapt, eeuwenoude zichtlijnen hersteld en het park heeft nu zelfs een podium voor optredens. ,,Als het gras straks weer groeit ken je het park niet terug", aldus Don van Rooy, eigenaar van Villa Heidetuin.

Het gras is deze week ingezaaid. Nieuwe bomen en planten volgen dit najaar. En dan is het park echt klaar. Maar de contouren zijn nu al volop zichtbaar. De paden zijn opnieuw aangelegd. De vijver is uitgediept. En verschillende uitheemse boomsoorten zijn gerooid, zodat oorspronkelijke zichtlijnen van en naar de villa weer in ere zijn hersteld. 

 1. BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
  BN DeStem

  BZ Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

  BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.
 2. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
  PREMIUM

  Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

  Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.