Volledig scherm
PREMIUM
Overlast door vrachtwagens die naar aardappelhandel Kouters gaan, Havenweg Dinteloord © Evi van der Zee

Overlast aardappelhandel Kouters houdt aan

DINTELOORD- Geluidsoverlast, vrachtchauffeurs die overal parkeren, fruitvliegjes. De buurtbewoners zijn de overlast van aardappelhandel Kouters meer dan beu. Al meer dan twee jaar proberen zij er iets aan te veranderen. Zonder succes.

Aan de rand van de Dinteloordse kern aan de Havenweg vind je aardappelhandel Kouters. Het bedrijf bevindt zich sinds 2015 in Dinteloord. ,,Wij wonen hier nu dertig jaar", vertelt Carla Klap. Zij woont naast de ingang van het bedrijf. ,,Er zaten voor Kouters ook aardappelhandelaren, maar daar hadden wij veel minder last van. Die werkten namelijk seizoensgebonden. Nu gaat het het hele jaar door. Daarnaast hebben we de laatste jaren veel last van fruitvliegjes. We kunnen zelfs niet buiten eten in de zomer.” 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.