Volledig scherm
ossendrecht - 20190625 - pix4profs/petervantrijen.alle kbo 's uit gemeente woensdrecht bijeen in de drieschaar © peter van trijen/pix4profs

Ouderen in Ossendrecht willen meer duidelijkheid en betere samenwerking tussen organisaties

OSSENDRECHT - Meer duidelijkheid over diverse regelingen en een betere samenwerking tussen de diverse ouderenorganisaties. Dat waren gistermiddag de belangrijkste uitkomsten bij een themabijeenkomst voor de Woensdrechtse senioren in mfc de Drieschaar in Ossendrecht. 

De bijeenkomst was georganiseerd door de vier Woensdrechtse KBO verenigingen met als thema “Het Dagelijkse leven in 2019". De Woensdrechtse KBO kring had diverse instanties uitgenodigd om uitleg te geven over wat ze zoal doen. Aanwezig waren onder meer De Zonnebloem, BWI, de cliëntenondersteuners, FNV Senioren en de gemeente Woensdrecht. 

Bas Jansen, voorzitter van De Zonnebloem regio Brabantse Wal, vertelde dat het hem opviel dat er veel instanties zijn die zich bezig houden met het welzijn van senioren. “Helaas zijn veel van die organisaties te veel afzonderlijk bezig”, liet hij horen. “Samen doen en samen sterk”, was zijn oproep. De vele organisaties zorgen ervoor dat senioren met hun vragen door de bomen het bos niet meer zien. 

Verschillende antwoorden

Een mevrouw wilde graag weten wanneer je in aanmerking komt om gebruik te mogen maken de Deeltaxi. Uit de zaal met 150 aanwezigen, klonken verschillende antwoorden. “Dat bedoel ik, niemand die het weet”, reageerde de mevrouw. De Woensdrechts cliëntenondersteuner Henk van de Brug vertelde dat de cliëntenondersteuners en het voorzieningenteam van De BWI op dit soort vragen bijna altijd het juiste antwoord kunnen geven. 

Christ de Weert, voorzitter van de KBO kring Woensdrecht, die samen met de Woensdrechtse wethouder Lars van der Beek dagvoorzitter was, stelde dat ouderen niet klagen en ook niet vragen. “Durf te vragen en neem contact op met de instanties”, was zijn tip. Van der Brug zei dat hij graag bij de mensen kosteloos thuis komt om vragen te beantwoorden. “Mijn kantoor is bij u thuis aan de keukentafel.” 

Van der Beek beloofde alle suggesties mee te nemen in een nieuw op te stellen ouderenbeleid voor de gemeente Woensdrecht. De Weert was na afloop van de bijeenkomst dik tevreden. “We willen als KBO kring elk jaar een dergelijke bijeenkomst houden en dan telkens in een andere kern in Woensdrecht”.

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.