Volledig scherm
© Thinkstock

Openbare toiletten voor vrouwen tijdens Vastenavend

BERGEN OP ZOOM - Het gemis van openbare toiletten voor vrouwen tijdens de Vastenavend is volgens GroenLinks een terugkerende ergernis.  

,,In de cafés, en dat worden er steeds minder, zijn maar enkele toiletten beschikbaar", schrijft GroenLinks-raadslid Corry Damen aan het college van b en w. ,,Het gevolg is lange wachtrijen, en daar wordt niemand blij van.” Bijkomende ergernis is volgens Damen dat er voor mannen wel toiletvoorzieningen worden getroffen, namelijk plaszuilen.  Voor vrouwen is er helemaal niets.  GroenLinks pleit er dan ook voor om tijdens de komende Vastenavend op diverse plekken toiletwagens te plaatsen. 

Toiletproef

De partij wordt op haar wenken bediend. Wethouder Patrick van der Velden beloofde vorig jaar na afloop van de Vastenavend om in 2019 met een toiletproef te starten. ,,En daar is niets aan veranderd", zegt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. Dat betekent dat er dit jaar tijdens de Vastenavend twee openbare toiletwagens komen, bemand door een toiletjuffrouw. De toiletwagens komen te staan op de Gedempte Haven en op de laad- en losstrook van De Maagd in de Potterstraat. Als  de ervaringen positief zijn, komen er wellicht ook openbare toiletten voor vrouwen tijdens andere evenementen in de stad. 

Poll

WC's in de cafés moeten tijdens Vastenavend alleen voor vrouwen zijn

  • Eens (46%)
  • Oneens (54%)
681 stemmen