Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van Op de Weele zijn vol lof. Van links naar rechts Merijn van der Linden, Eva Egberts, Elly Heijnen, Danny Heijnen. © Pix4Profs/Tonny Presser

Op de Weele nu: wonen met een glimlach

BERGEN OP ZOOM - De stad aan je voeten. Het water van Binnenschelde en Zoommeer in de verte. De Theodorushaven zo dichtbij dat het lijkt of je ‘m kunt aanraken. ,,En dan ‘s avonds de zonsondergang. Met dat oranje licht. Het is prachtig.” Vier maanden wonen Elly en Danny Heijnen nu in Op de Weele en ze willen er nooit meer weg.

Zeven keer stond Marcel Simons, de eigenaar van het appartementencomplex op het voormalige Nedalcoterrein in Bergen op Zoom, de afgelopen jaren voor de rechter. Die zelfs nog doorgingen terwijl het gebouw er al stond. Nu zijn eindelijk bijna alle hobbels genomen. ,,Ik wacht nog op een uitspraak.” Maar die brengt geen verrassing meer, weet hij. En daarom wil hij graag laten zien dat mensen met plezier wonen in zijn gebouw. ,,Ik heb er altijd vertrouwen in gehad. Maar toen ik dit plan maakte, had ik niet kunnen bedenken dat er zoveel tegenstand kwam.” Op de Weele biedt tot nu toe in de wijk die op het Nedalcoterrein ontstaat als enige huurwoningen. In totaal gaat het om 39 appartementen, verdeeld over zeven woonlagen.