Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Onvoldoende bewijs voor nieuwe beschuldiging ontucht door scoutsleider

BREDA - Er is niet genoeg bewijs voor een veroordeling voor een nieuwe beschuldiging van ontucht door een scoutsleider uit Bergen op Zoom. De rechtbank in Breda heeft de man daarom donderdag vrijgesproken.

Anderhalf jaar geleden werd hij wel veroordeeld voor ontucht met een jongen van 14. Toen dat in de krant stond, kon de juf van één van z’n kinderen dat niet geloven. Ze zei dat tegen haar partner die vervolgens zei dat ze het wel moest geloven. ,,Ik ben ook misbruikt door hem’', voegde hij toe. Hoewel de verdachte in de vorige zaak deels bekende, heeft hij deze nieuwe beschuldiging altijd ontkend.

De rechtbank constateerde dat er behalve de aangifte geen enkel ander ondersteunend bewijs is voor een veroordeling. Wel stelt de rechtbank nadrukkelijk dat het niet oordeelt dat de aangever heeft gelogen. De rechtbank kwam eenvoudigweg door het ontbreken van verder bewijs niet tot een inhoudelijk oordeel.

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?