Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen in de binnenstad is sinds kort (tijdelijk) toegestaan. Binnenkort evalueert de gemeente dat pilotproject.

Onderzoek naar verkeersstromen binnenstad Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Fietsers, scooters, voetgangers, automobilisten, pakketbezorgers... Nogal wat mensen op verschillende vervoersmiddelen maken gebruik van de Bergse binnenstad. Maar hoe zorg je ervoor dat al die mensen zonder problemen in het centrum terecht kunnen? Die vraagt stelt de gemeente Bergen op Zoom zich af en wordt de komende maanden onderzocht. Afgelopen maandag mochten verschillenden belanghebbenden brainstormen over het onderwerp.

Inwoners, ondernemers en organisaties als de Fietsersbond en de politie hadden zich in De Maagd verzameld. Het uiteindelijke doel is een nieuw verkeersregime voor de binnenstad. Tijdens deze eerste sessie is er vooral veel geïnventariseerd: wat gaat er goed in de binnensta en wat kan er beter? Daarbij is vooral gekeken naar het voetgangersgebied.

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.