Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Onderwereld beraamt weer aanslag op Brabantse agent

BREDA – Opnieuw is er vanuit de onderwereld een aanslag beraamd op een medewerker van de politie in Brabant. Onbekende criminelen hebben tienduizenden euro’s uitgeloofd voor informatie over de agent. Dat gebeurde nadat op sociale media een haarscherpe foto van de diender massaal was gedeeld met daarbij de tekst dat hij een rechercheur is die undercover werkt.

Die tekst klopt volgens de politie echter ‘absoluut niet’. ,,Hij is gewoon een straatagent bij een lokaal team en werkte die dag toevallig in burger", benadrukt plaatsvervangend chef Toine Timmerman van de recherche Zeeland-West-Brabant desgevraagd. De politie hoopt met het naar buiten brengen van de juiste informatie de dreiging weg te nemen. Ze heeft ‘uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen’ rond de medewerker. 

Drugspand

De foto is volgens betrouwbare bronnen met wie deze krant vorige week sprak gemaakt op 21 mei van dit jaar in Bergen op Zoom. De agent was die dag in burgerkleding aan het werk bij het oprollen van een drugspand. Daar zouden tientallen kilo’s amfetamine zijn opgeslagen. Iemand met de schuilnaam Mokemint zou de foto hebben gemaakt. Bij de afbeelding staat de tekst: ‘Undercover agent werkt bij recherche team west Brabant team afdeling drugs en vermogens delicten. Met dank aan sniper Mokemint Boz’. De afbeelding werd razendsnel gedeeld in vooral criminele Marokkaanse kringen in binnen- en buitenland, aldus de bronnen.

  1. MusiCompany zet een krachtige musical neer
    PREMIUM
    RECENSIE

    MusiCompa­ny zet een krachtige musical neer

    BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany gooit het over een andere boeg. De musical ‘How to succeed’ waarmee de groep mee voor de dag komt is uit 1961. Aan de hand van een zelfhulpboek wordt de lezer uitgelegd hoe je stapsgewijs zelfstandig je loopbaan kunt uitstippelen. Hoogst actueel dus, want ook nu hebben veel mensen het over carrière maken en de top bereiken. En dat daarvoor de trukendoos open moet, begrijpt iedereen en dat maakt deze musical zo aardig.