Julia Hoff is geslaagd voor havo 5 omdat schriftelijke examens niet doorgaan en ze voldoende staat voor alle vakken. Ze heeft alle tentamens al gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Julia Hoff is geslaagd voor havo 5 omdat schriftelijke examens niet doorgaan en ze voldoende staat voor alle vakken. Ze heeft alle tentamens al gemaakt. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Nu al geslaagd voor de havo: ‘Dit is heel onwerkelijk’

BERGEN OP ZOOM -  Vanmorgen zat ze nog met haar neus in de boeken en nu is ze ineens geslaagd voor de havo. Julia Hoff (17) uit Bergen op Zoom kan het amper bevatten. ,,Het is heel onwerkelijk allemaal.” De vlag gaat ook niet uit. ,,Dat vind ik met de coronacrisis niet gepast.”

Natuurlijk is Julia, die op 't Rijks in Bergen op Zoom zit, blij met haar diploma. Maar de echte euforie ontbreekt. ,,Ik was zo bezig met het idee dat ik binnenkort eindexamen moest doen", vertelt ze. ,,De examenbundels waren gekocht. Vanmorgen ben ik  vroeg opgestaan om oefenexamens te maken.”

  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.